banner

Pasztet z cieciorki

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 55 minut

Czas przygotowania: 14 godzin

Pasztet z cieciorki

Składniki

Nazwa Ilość
Słonecznik ziarno 4 łyżki
Sól czosnkowa 1 łyżeczka
Cebula cukrowa 2 szt
Dynia pestki 4 łyżki
Siemię lniane 0,5 szklanki
Marchew 1 szt
Oliwa z oliwek 6 łyżek
Papryka słodka 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie 3 łyżki
Bułka tarta 3 łyżki
Ciecierzyca 500 g
Jajka 2 szt
Oregano suszone 1 łyżka
Orzechy włoskie 40
Pieprz czarny 1 łyżeczka
Sos sojowy 3 łyżki
Tymianek 1 łyżka

Opis

Przygotowanie

    1. Cieciorkę musisz namoczyć przez noc (około 12 godzin) przed robieniem pasztetu
    2. Ugotowaną cieciorkę zmiksuj razem z pestkami dyni,słonecznika i orzechami.
    3. Dodaj włoszczyznę do cieciorki zmiksuj.
    4. Wymieszaj cieciorkę z pozostałymi składnikami. Przypraw.
    5. Przełóź cieciorkę do brytfanki.
    6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 45-60 minut.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.