Domowe krakersy
Autor: Aleksandra Kilen
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1/3 szklanki oleju rzepakowego | 1 | szt |
Mąka pełnoziarnista pszenna | 2 | szklanki |
Niesłodzony sok owocowy | 1 | szklanka |
Mąka pszenna | 2 | szklanki |
Szczypta soli | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni.
- Wymieszać w misce na jednolita masę po 1 szklance każdego rodzaju mąki, sok owocowy, sól oraz olej. Dodać resztę mąki.
- Zagnieść ciasto i rozwałkować cienko. Wycinać foremką ciasteczka i układać na teflonowej blasze do pieczenia.
- Piec 8-10 minut, aż zbrązowieją na brzegach.
- Smacznego.