Ekspresowa tarta ucierana z jagodami
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 torebka tartej skórki cytrynowej (u mnie skórka starta z 1 dużej cytryny) | 1 | szt |
150 g brązowego cukru ( u mnie cukier puder) | 1 | szt |
16 g cukru z prawdziwą wanilią | 1 | szt |
200 g mąki pszennej | 1 | szt |
3 średnie jajka | 1 | szt |
300 g jagód lub innych drobnych i lekkich owoców | 1 | szt |
Opcjonalnie cukier puder do oprószenia (ja pominęłam) | 1 | szt |
100 g miękkiego masła | 1 | szt |
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt |