banner

Jaglany Budyń z Owocami i Orzechami

Autor: Sylwia Pacyna

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Jaglany Budyń z Owocami i Orzechami

Składniki

Nazwa Ilość
Kasza Jaglana 3 łyżki
Mleko lub Napój Roślinny 100 ml
Namoczone Daktyle 2 szt
Wiórki Kokosowe 1 łyżeczka
Garstka ulubionych owoców, polecane owoce jagodowe 1 szt
Łyżeczka orzechów np.: laskowych 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kaszę jaglaną przepłukać i gotować na mleku na wolnym ogniu.
    2. Pod koniec gotowania dodać daktyle i wiórki.
    3. Wszystko razem zblendować na gładką masę.
    4. Powstały budyń podać z ulubionymi owocami i posiekanymi orzechami. Smacznego! ;-)

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.