banner

Lody migdałowo-bananowe

Autor: Alicja Hojda

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 25 minut

Lody migdałowo-bananowe

Składniki

Nazwa Ilość
Banany – 2 sztuki 1 szt
Esencja waniliowa – 1/2 łyżeczki 1 szt
Migdały – 100 g 1 szt
Miód – 2 łyżeczki 1 szt
Napój sojowy z wapniem – 150 ml 1 szt
Olej z pestek winogron – 1 łyżka 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Migdały należy sparzyć i obrać ze skórki, a następnie zmielić w młynku na proszek.
    2. Dodać napój sojowy, miód, olej i esencję waniliową.
    3. Całość zmiksować na gładką masę.
    4. Dodać banany i ponownie zmiksować całość.
    5. Masę przełóż do pojemnika i wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.