Tortilla po hiszpańsku
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1/2 żółtej lub pomarańczowej papryki | 1 | szt |
1 czerwona papryka | 1 | szt |
1 duża cebula | 1 | szt |
1 papryczka pepperoni | 1 | szt |
1/3 puszki zielonego groszku | 1 | szt |
10-15 dag żółtego sera (najlepiej gouda), startego | 1 | szt |
2-3 duże ugotowane ziemniaki | 1 | szt |
3 łyżki czarnych oliwek | 1 | szt |
Ewentualnie rozmaryn i chilli | 1 | szt |
Kilka pomidorków koktajlowych | 1 | szt |
6 jajek | 1 | szt |
Pieprz | 1 | szt |
Sól | 1 | szt |