Tarta warzywna
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 55 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 0,5 | szt |
Ser permigiano reggi | 3 | łyżeczki |
Śmietana 30% | 1 | szt |
Świeży szpinak liść | 10 | szt |
Bazylia świeża - listki | 3 | szt |
Czosnek staropolski | 2 | |
Mąka graham | 125 | g |
Mąka tortowa | 125 | g |
Oliwki zielone | 10 | szt |
Pieczarki | 4 | szt |
Rokpol | 2 | łyżki |
Ser żółty radamer | 2 | łyżki |
Cebula | 1 | szt |
Jajka | 5 | szt |
Niewielki bakłażan | 1 | szt |
Papryka czerwona | 0,5 | szt |
Pieprz czarny | 1 | |
Ser feta | 1 | łyżka |
Sos sojowy | 2 | łyżki |
Opis
Polecam spróbować ją także na zimno. Moim zdaniem jest dużo lepsza.
Wspaniały sposób na przemycenie dzieciom warzyw jednak ze względu na to, że tarta jest tłusta i ciężkostrawna dzieci nie powinny jej jeść zbyt często.