Burschetta z musem z awokado
Autor: Aleksandra Kilen
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Łyżeczka soku z cytryny | 1 | szt |
Pietruszka (natka) | 1 | szt |
Podłużna bułka z ziarnami | 1 | szt |
Wyciśnięty ząbek czosnku | 0,5 | szt |
Dojrzałe awokado | 1 | szt |
Sól, pieprz | 1 | szt |
Oliwa z oliwek | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Miąższ awokado zmiksować z sokiem z cytryny, czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Kromki chleba podgrzać w piekarniku, posmarować łyżką oliwy.
- Na rozkrojonej bułce ułożyć mus z awokado i posypać świeżą natką.