Kapuśniaczek z kaszą jęczmienną
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Udko z indyka | 2 | szt |
Marchewka | 2 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Seler | 0,25 | szt |
Por | 1 | szt |
Koperek | 1 | łyżka |
Ziemniaki | 2 | szt |
Kapusta kiszona | 4 | łyżki |
Woda | 3 | l |
Majeranek | 1 | łyżka |
Oliwa z oliwek lub olej lniany do podanej już zupy | 1 | łyżeczka |
Kasza jęczmienna | 4 | łyżki |
Opis
Zupka porcja dla całej rodziny.
Porcja dla dziecka: 100-120 ml
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.