banner

Kanapka z pastą rybno-jajeczną + kakao.

Autor: Urszula Bieniek

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Kanapka z pastą rybno-jajeczną + kakao.

Składniki

Nazwa Ilość
Kakao 1 szklanka
Cebulka 1 łyżka
Chleb 1 szt
Jajko na twardo 1 szt
Margaryna 1 łyżka
Pomidor- plaster 1 szt
Ryba wędzona 2 łyżki

Opis

Przepis podany na 1-2 kanapki. Dzieciom do 3 roku życia kanapki smarujemy masłem.

Rybę wędzoną powinno spożywać się jedynie okazjonalnie.

Przygotowanie

    1. Posmaruj chleb margaryną (młodszym dzieciom masłem)
    2. Przygotuj pastę rybno - jajeczną (ugotowane na twardo jajko przeciśnij przez praskę, dodaj drobno pokrojoną wędzoną rybę oraz cebulkę).
    3. Posmaruj chleb pastą, połóż pomidora.
    4. Do picia daj kakao.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.