Zupa dyniowa z bananem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 6 minut
Czas przygotowania: 8 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dynia- kostka | 8 | łyżek |
Banan | 1 | szt |
Woda | 0,5 | szklanki |
Mleko modyfikowane | 2 | łyżki |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)
Ilość wody podana jest na mały garnuszek.
Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- Dynię pokrój w kostkę.
- Dynię wrzuć na wrzątek. Gotuj przez około 5-6 minut.
- Wyłącz , dodaj masło, banana a następnie zmiksuj. Zamiast miksować możesz dynię i banana rozdrobnić widelcem.
- Poczekaj aż krem nieco ostygnie i dodaj mleko.
- Dokładnie wymieszaj. Gotowe :)