banner

Lekka mleczna owsianka

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Lekka mleczna owsianka

Składniki

Nazwa Ilość
1 łyżeczka ugotowanych płatków owsianych 1 szt
150 ml mleka modyfikowanego następnego w płynie 1 szt

Opis

W celu zmiany smaku posiłku - zarówno do mleczka ryżowego jak i do owsianki można dodać łyżkę przecieru albo musu jabłkowego, lub łyżkę soku jabłkowego, jabłkowo-bananowego, jabłkowo-brzoskwiniowego.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Płatki owsiane gotować w niewielkiej ilości wody przez 5-10 minut, następnie przetrzeć przez sitko.
    2. Mleko modyfikowane przygotować według przepisu na opakowaniu.
    3. 1 łyżeczkę przetartych płatków owsianych połączyć z 150 ml mleka modyfikowanego następnego i mieszać, aż do uzyskania spójnej masy.
    4. Można również połączyć nieprzetarte, ugotowane płatki owsiane z mlekiem modyfikowanym i je zmiksować.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.