Kapustka dla najmłodszych
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kapusta biała- liść | 0,5 | szklanki |
Masło | 1 | łyżeczka |
Kleik ryżowy | 1 | łyżka |
Marchew | 1 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Woda | 0,5 | szklanki |
Ziemniak | 1 | szt |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)
Ilość wody podana jest na mały garnuszek.
Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na duzym ogniu.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- Obierz i pokrój drobno warzywa.
- Wrzuć warzywa na wrzątek.
- Gotujemy 15 minut.
- Dodaj masełko oraz kleik ryżowy.
- Wszystko zmiksuj.