Pieczony dorsz
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dorsz filet | 1 | szt |
Masło | 1 | łyżka |
Koperek świeży | 0,5 | szt |
Pieprz czarny | 1 |
Opis
Starszym dzieciom rybę można trochę posolić.
Przygotowanie
-
- Rozgrzej piekarnik do 180-190 stopni
- Rybę posyp pieprzem, następnie ułóż w folii aluminiowej.
- Wierzch ryby posyp koperkiem możesz też dodać ząbek czosnku.
- Włóż do piekarnika na około 30 minut. Ryba może być gotowa wcześniej zależy od jej grubości i wielkości.
- Wyjmij rybę rozdrobnij, wyjmując wszystkie ości.
- Na rybie połóż masełko. Poczekaj aż się masło rozpuści.
- Smacznego.