Barszczyk dla najmłodszych
Autor: Marta Hyla
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1/4 małej cukinii | 1 | szt |
1/2 małego selera | 1 | szt |
1/2 pietruszki | 1 | szt |
1 burak | 1 | szt |
1 łyżka oliwy z oliwek | 1 | szt |
1 marchewka | 1 | szt |
Szczypta majeranku | 1 | szt |
1 żółtko | 1 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Warzywa pokroić w kostkę i ugotować w niewielkiej ilości wody (warzywa wrzucamy na wrzącą wodę – mniejsze straty witamin).
- Ugotowane na miękko warzywa zmiksować na gładką masę.
- Dodać łyżkę oliwy z oliwek i rozgniecione widelcem żółtko.
- Można doprawić do smaku szczyptą majeranku.