banner

Bukiet warzyw z kurczakiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Bukiet warzyw z kurczakiem

Składniki

Nazwa Ilość
Sok jabłkowy 5 łyżeczek
Cebula cukrowa 1 szt
Udziec z kurczaka 20 g
Kleik ryżowy 1 łyżka
Koperek świeży 0,5 szt
Marchew 1,5 szt
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Pomidor 1 szt
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Pokrój drobno warzywa.
    3. Na wrzątek wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotuj 10 minut.
    4. Dodaj teraz marchewkę, ziemniaka i cebulę. Gotuj 10 minut.
    5. Dodaj pomidora i koperek. Gotuj 5 minut.
    6. Dodaj masło, kleik oraz sok jabłkowy.
    7. Część obiadku zmiksuj resztę rozdrobnij widelcem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.