Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną niepaloną i gotowanym indykiem
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Pierś z indyka | 40 | g |
Ziemniak | 1 | szt |
Marchewka | 1 | szt |
Kapusta włoska | 0,25 | szt |
Pietruszka | 0,5 | szt |
Cebula: 2 plasterki | 1 | szt |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżeczka |
Koperek | 1 | łyżeczka |
Kasza gryczana niepalona | 1 | łyżka |
Opis
Porcja dla dziecka 8 miesięcy karmienie piersią.
Zupka: 190 ml
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Więcej przepisów Pani Dietetyk Ani Grabowskiej znajdziesz w naszym E-booku: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 7-8 MIESIĄC NA 30 DNI
Przygotowanie
-
- Warzywa dokładnie umyj, obierz i opłucz.
- Kapustę poszatkuj, ziemniaka i cebulę pokrój w kostkę, a marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Mięso opłucz, włóż do garnka i ugotuj do miękkości.
- Warzywa ugotuj osobno.
- Zestaw z ognia, dodaj rozdrobnione mięso, olej i posyp koperkiem.
- Kaszę ugotuj do miękkości, dodaj do zupy.