Gruszki w sosie
Autor: Magdalena Uchman
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kasza jaglana 2-3 łyżki ugotowanej kaszy | 1 | szt |
Mleko modyfikowane | 220 | ml |
Gruszka dojrzała średnia sztuka | 0,5 | szt |
Opis
W przypadku alergii na mleko krowie przygotuj na Nutramigenie lub innym preparacie mlekozastępczym.
Młodszym dzieciom gruszkę należy odpowiednio przygotować, dostosować do umiejętności dziecka.
Przygotowanie
-
- Kaszę umyj i przebierz.
- Następnie ugotuj do miękkości.
- Ugotowaną kasze połącz z przygotowanym mlekiem modyfikowanym.
- Gruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj do kaszy.
- Gruszkę można również dodać do gotującej się kaszy.
- Do smaku można również dodać odrobinę cynamonu.