banner

Domowe krakersy

Autor: Aleksandra Kilen

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Domowe krakersy

Składniki

Nazwa Ilość
1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szt
Mąka pełnoziarnista pszenna 2 szklanki
Niesłodzony sok owocowy 1 szklanka
Mąka pszenna 2 szklanki
Szczypta soli 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni.
    2. Wymieszać w misce na jednolita masę po 1 szklance każdego rodzaju mąki, sok owocowy, sól oraz olej. Dodać resztę mąki.
    3. Zagnieść ciasto i rozwałkować cienko. Wycinać foremką ciasteczka i układać na teflonowej blasze do pieczenia.
    4. Piec 8-10 minut, aż zbrązowieją na brzegach.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.