banner

Gulasz z kaszą krakowską z buraczkami

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 45 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Gulasz z kaszą krakowską z buraczkami

Składniki

Nazwa Ilość
Cielęcina 0,5 kg
Cukinia 1 szt
Marchewka 2 szt
Ziemniaki 2 szt
Przyprawy (majeranek, pietruszka zielona) 1 łyżka
Kasza krakowska 1 łyżka
Cebula 1 szt
Olej rzepakowy 2 łyżki
Czosnek ząbek 2 szt
Buraczki gotowane 2 łyżki

Opis

Gulasz chochelka: 1 sztuka.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki.
    2. W garnku lub brytfannie rozgrzej olej, podsmaż cebulę i czosnek.
    3. Następnie dodaj mięso i warzywa.
    4. Duś pod przykryciem aż mięso będzie miękkie i kruche oraz wszystkie warzywa miękkie.
    5. W razie potrzeby dolewaj wodę.
    6. Przypraw majerankiem.
    7. Kaszę ugotuj, podaj z gulaszem i buraczkami gotwanymi tartymi.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.