Kasza manna z truskawkami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżka |
Truskawki | 0,5 | szklanki |
Kasza manna | 4 | łyżki |
Woda | 200 | ml |
Mleko modyfikowane | 7 | łyżek |
Opis
Możesz użyć także innych owoców sezonowych. Starszym dzieciom można nieco posłodzić cukrem pudrem lub miodem.
Przygotowanie
-
- W garnku zagotuj wodę.
- Na wrzątek wrzuć masło oraz kaszę mannę.
- Cały czas mieszając gotuj od 2-5 minut Długość gotowania zależy od rodzaju kaszy (czy normalna czy błyskawiczna) i konsystencji jaką chcemy uzyskać.
- Przełóż gorącą kaszę do talerzyka. Odczekaj aż nieco ostygnie do około 40 stopni.
- Dodaj teraz mleko modyfikowane, truskawki.
- Zmiksuj lub rozdrobnij truskawki widelcem. Dokładnie wymieszaj. Gotowe.