Klopsiki rozmarynowe
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 7 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Mieszane mięso mielone (indyk+wołowina) | 0,5 | kg |
Bułka tarta | 1 | szt |
Jajko | 1 | szt |
Cebula | 0,5 | szt |
Gałązka świeżego rozmarynu lub 2 łyżeczki suszonego | 3 | szt |
Ziemniak | 1 | szt |
Buraczki | 3 | łyżki |
Oliwa | 1 | szt |
Opis
Przykładowy przepis z naszego Menu: Menu dla Dziecka z Anemią na 30 dni. Więcej smacznych i zdrowych przepisów w naszych Menu, które od teraz na prośbę Mam dostosowujemy do produktów lubianych i nielubianych przez Dziecko :).
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Cebulę i rozmaryn drobno posiekaj.
- W misce wymieszaj mięso mielone z jajkiem, bułką tartą, posiekaną cebulą i rozmarynem.
- Dodaj pieprz, paprykę słodką.
- Formuj małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego.
- Rozmarynki ugotuj na parze razem z buraczkami i ziemniakiem.
- Całość polej oliwą.