Orzeźwiający torcik mocno malinowy
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dodatkowo: (1/2 szklanki osłodzonej herbaty z dodatkiem cytryny (do naponczowania ciasta), 100 g konfitury z malin, 50 g malin do dekoracji, opcjonalnie bita śmietana) | 1 | szt |
Składniki na biszkopt: (5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (lub 1/2 szklanki mąki tortowej i 1/3 szklanka mąki ziemniaczanej) | 1 | szt |
Składniki na krem malinowy: 25 dag malin, 25 dag twarożku lub serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru (mniej lub więcej wg upodobań smakowych),1 łyżeczka skórki startej z cytryny, 400 g śmietany kremówki (można dać więcej serka a mniej śmietany) | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl