banner

Warzywa z owocami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Warzywa z owocami

Składniki

Nazwa Ilość
Brzoskwinia 1 szt
Masło 1 łyżeczka
Dynia- kostka 3 łyżeczki
Winogrono białe 5 szt
Jabłko 1 szt
Kleik kukurydziany 1 łyżeczka
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Rodzynki 10 szt
Woda 1 szklanka
Żółtko 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Obierz, umyj i pokrój warzywa oraz owoce.
    3. Na wrzątek wrzuć marchew, por, pietruszkę Gotuj 15 minut.
    4. Następnie dodaj jabłko, dynię, brzoskwinię, oraz rodzynki. Gotuj 5 minut.
    5. W międzyczasie wyciśnij sok z winogron, lub użyj kupnego typu bobofrut.
    6. Ugotuj jajko na twardo.
    7. Do obiadku dodaj sok z winogron, masło, kleik oraz żółtko
    8. Zmiksuj Możesz także rozdrobnić widelcem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.