Pulpety gotowane na parze z warzywami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Grahamka | 0,5 | szt |
Jajko | 1 | szt |
Masło | 1 | łyżka |
Jogurt naturalny | 2 | łyżki |
Kleik ryżowy | 1 | łyżka |
Koperek świeży | 0,5 | szt |
Marchew | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Woda | 0,5 | szklanki |
Wołowina | 250 | g |
Czosnek ząbek | 1 | szt |
Natka pietruszki | 0,5 | szt |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.