Rosół z kurczaka i wołowiny
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kapusta pekińska- liść | 2 | szt |
Makaron rosołowy | 50 | g |
Seler - mały kawałek | 1 | szt |
Udziec z kurczaka | 20 | g |
Marchew | 2 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Wołowina | 20 | g |
Liść laurowy | 1 | szt |
Natka pietruszki | 0,5 | szt |
Pieprz czarny | 4 | szt |
Ziele angielskie | 3 | szt |
Opis
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.
Od 1,5 roku możesz rosół dodatkowo przyprawić sosem sojowym lub kostką rosołową ekologiczną.
W przypadku alergii na jajko użyj makaronu bez dodatku jajek.