banner

Zupa z fasolki szparagowej

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupa z fasolki szparagowej

Składniki

Nazwa Ilość
Jogurt śmietankowy Campina 2 łyżki
Udziec z indyka 40 g
Fasolka szparagowa 1 szklanka
Koperek świeży 0,5 szt
Marchew 2 szt
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Woda 1 szklanka
Ziemniak 2 szt
Natka pietruszki 0,5 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. W międzyczasie pokrój w kostkę warzywa i mięso. Z fasolki szparagowej usuń włókna i twarde końce.
    3. Na wrzątek wrzuć indyka. Gotuj 10 minut.
    4. Dodaj warzywa Gotuj 15 minut.
    5. Rozgnieć warzywa i mięso widelcem. Jak dziecko nie chce jeść takiej konsystencji możesz lekko zmiksować. Podawaj z jogurtem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.