Zupa z fasolki szparagowej
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Jogurt śmietankowy Campina | 2 | łyżki |
Udziec z indyka | 40 | g |
Fasolka szparagowa | 1 | szklanka |
Koperek świeży | 0,5 | szt |
Marchew | 2 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Woda | 1 | szklanka |
Ziemniak | 2 | szt |
Natka pietruszki | 0,5 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- W międzyczasie pokrój w kostkę warzywa i mięso. Z fasolki szparagowej usuń włókna i twarde końce.
- Na wrzątek wrzuć indyka. Gotuj 10 minut.
- Dodaj warzywa Gotuj 15 minut.
- Rozgnieć warzywa i mięso widelcem. Jak dziecko nie chce jeść takiej konsystencji możesz lekko zmiksować. Podawaj z jogurtem.