Puree z banana i mango
Autor: Magdalena Walania
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Banan | 1 | szt |
Nieduże mango | 1 | szt |
Opis
Potrzebujesz pomocy w rozszerzaniu diety, pełnowartościowego Menu? : Wejdź do naszego Sklepu. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Po obraniu banana i mango, zblenduj całość.
- Gdyby puree okazało się zbyt gęste dodaj do niego odpowiedniej ilości wody do uzyskania nieco rzadszej konsystencji.
- Podawać zaraz po przygotowaniu.
- Jednak bez większej obawy takie puree możemy przetrzymywać w hermetycznym opakowaniu w naszej lodówce przez około 3 dni.
- Dzięki temu będziemy mogli po niego sięgnąć w „kryzysowej” chwili.