banner

Zupa buraczkowa

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupa buraczkowa

Składniki

Nazwa Ilość
Fasola szparagowa żółta 5 szt
Masło 1 łyżka
Kalafior- różyczka 2 szt
Burak 1 szt
Kleik ryżowy 2 łyżki
Marchew 1 szt
Pietruszka 0,5 szt
Woda 1 szklanka
Ziemniak 1 szt
Mleko modyfikowane 2 łyżki

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Pokrój i obierz warzywa. Z fasolki oprócz końcówek usuń także boki z włóknami.
    3. Na wrzątek wrzuć buraka. Gotuj 10 minut.
    4. Do buraka wrzuć marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, fasolkę szparagową. Gotuj 10 minut.
    5. Dodaj kalafior. Gotuj jeszcze 5 minut.
    6. Dodaj masło i kleik. Zmiksuj.
    7. Odczekaj aż zupa ostygnie i dodaj mleko Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.