Rosół z kurczaka z ryżem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kapusta pekińska- liść | 1 | szt |
Seler - mały kawałek | 1 | szt |
Udziec z kurczaka | 20 | g |
Marchew | 1 | szt |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
Pietruszka | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Woda | 1 | szklanka |
Ryż | 100 | g |
Opis
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę w dwóch garnuszkach.
- Pokrój drobno warzywa i kurczaka.
- W pierwszym garnku ugotuj kurczaka. Gotuj około 20 minut.
- Do drugiego garnka wrzuć pozostałe warzywa oraz ryż. Gotuj 15 minut
- Połącz mięso z warzywami, dodaj oliwę.
- Zmiksuj Gotowe.