banner

Zupa jarzynowa z królikiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupa jarzynowa z królikiem

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżka
Udo z królika 20 g
Kalafior- różyczka 2 szt
Kleik ryżowy 2 łyżki
Marchew 1 szt
Por 0,5 szt
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięsa.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w dwóch garnkach.
    2. Pokrój warzywa oraz królika
    3. W jednym garnku ugotuj królika Gotuj do miękkości.
    4. W drugim garnku ugotuj warzywa, bez kalafiora Gotuj 10 minut.
    5. Dodaj masło, kalafiora. Gotuj 5 minut.
    6. Dodaj kleik.
    7. Połącz warzywa z królikiem. Zmiksuj.
    8. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.