Zupka jarzynowa z mięsem, cukinią lub kabaczkiem
Autor: Marzena Gontarz
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 łyżeczka oliwy z oliwek lub niskoerukowego oleju rzepakowego | 1 | szt |
20 g mięsa kurczaka lub indyka bez tłuszczu (10 g mięsa to mniej więcej kulka wielkości orzecha włoskiego) | 1 | szt |
Kawałek cukinii bez pestek lub kabaczka (ok. 30g) | 1 | szt |
Kilka różyczek brokułów (ok. 30g) | 1 | szt |
Niepełna łyżeczka kaszy manny (4-5 g) | 1 | szt |
Pół marchewki (ok. 40g ) | 1 | szt |
Pół ziemniaka (ok. 30g) | 1 | szt |
Szklanka wody źródlanej | 1 | szt |
Opis
Porcja 170 ml.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.