Kanapka z domową wędliną i ogórkiem
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Pieczywo- kromka | 1 | szt |
Masło | 1 | szt |
Sól, pieprz, koperek lub pietruszka, czosnek | 1 | szt |
Ogórek świeży- plasterek | 5 | szt |
Pierś z indyka | 1 | szt |
Opis
Przykładowy przepis z naszego Jadłospisu: Jadłospis indywidualny dla Dziecka. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Dowowa wędlina z indyka: (Pierś z indyka (1 kg) natrzyj solą, pieprzem, koperkiem lub natką, czosnkiem .
- Uformuj w rulon.
- Zawiń szczelnie w pergamin na kształt cukierka, piecz w 180 stopniach przez godzinę.
- Wystudź.
- Pokrój na plastry.
- Kanapkę posmaruj masłem, obłóż wędliną i ogórkiem.