banner

Kotleciki z łososia i szpinaku

Autor: Monika Zakrzewska

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 25 minut

Kotleciki z łososia i szpinaku

Składniki

Nazwa Ilość
Dziki łosoś atlantycki 1 szt
Garść szpinaku 1 szt
Płatki owsiane 1 szt
Ząbek czosnku 1 szt
Jajko 1 szt
Oliwa z oliwek 1 szt
Przyprawy: pieprz ziołowy, sól, bazylia 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Łososia i szpinak umyć oraz poszatkować.
    2. Zmiksować jajko, płatki owsiane i obrany czosnek.
    3. Wsypać przyprawy oraz dodać łososia i szpinak.
    4. Odstawić na ok. 15 minut do lodówki, następnie uformować kotleciki.
    5. Grillować po ok. 5 minut z każdej strony.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.