banner

Pierś z kurczaka nadziewana masłem i koperkiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 45 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Pierś z kurczaka nadziewana masłem i koperkiem

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 2 łyżki
Koperek świeży 1 szt
Czosnek ząbek 3 szt
Filet z kurczaka 1 szt
Olej 1 łyżka
Sos sojowy 1 łyżka

Opis

Przygotowanie

    1. Wymieszaj w misce masło, koperek i czosnek.
    2. W piersi z kurczaka delikatnie nożem wytnij dziurkę. Włóż tam wymieszane z koperkiem i czosnkiem masło. Następnie zepnij mięso wykałaczką, aby masło nie wypłynęło.
    3. Na wierzchu polej kurczaka sosem sojowym, łyżką oleju oraz pozostalym koperkiem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni około 45 minut.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.