banner

Warzywa z królikiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Warzywa z królikiem

Składniki

Nazwa Ilość
Seler - mały kawałek 1 szt
Brukselka 2 szt
Kleik ryżowy 1 łyżeczka
Królik 20 g
Marchew 2 szt
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Woda 0,5 szklanki
Ziemniak 1 szt

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w dwóch garnkach.
    2. Pokrój drobno warzywa i królika.
    3. W jednym garnku ugotuj królika Gotuj około 20 minut.
    4. W drugim garnku ugotuj warzywa. Warzywa wrzuć na wrzątek i od tego czasu gotuj około 15 minut.
    5. Warzywa połącz z mięsem, oliwą i kleikiem.
    6. Zmiksuj. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.