Pieczone pulpety rybne
Autor: Sylwia Pacyna
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ryba morska | 200 | g |
Jajko | 1 | szt |
Mąka pełnoziarnista | 2 | łyżki |
Koperek | 1 | szt |
Czosnek ząbek | 1 | szt |
Pieprz, sól, tymianek do smaku | 1 | szt |
Oliwa/olej rzepakowy | 1 | łyżka |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Rybę dokładnie oczyść z ości, zmiel z dodatkiem czosnku.
- Dodaj jajko, mąkę, przyprawy i koperek.
- Uformuj pulpety, obtocz w mące, skrop oliwą/olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Pulpety można podać z sosem koperkowym i ulubioną kaszą.