banner

Zupka kapuściana z makaronem

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupka kapuściana z makaronem

Składniki

Nazwa Ilość
Marchewka 2 szt
Por 0,5 szt
Pietruszka 1 szt
Cebula 0,5 szt
Kapusta włoska 0,5 szt
Seler naciowy gałązka 2 szt
Ziemniak 2 szt
Cukinia 1 szt
Pomidory z puszki 3 szt
Bazylia 1 łyżeczka
Oliwa 2 łyżki
Makaron drobny po ugotowaniu 2 łyżki

Opis

Zupa (porcja dla całej Rodziny).

Porcja dla dziecka 200 ml.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przepis z naszego E-booka: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 9-10 MIESIĄC NA 30 DNI. Pobierz dla Swojego dziecka. Razem z Ekspertem rozszerz dietę swojego dziecka.

Przygotowanie

    1. Wszystkie warzywa dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę.
    2. Kapustę możesz poszatkować.
    3. W garnku zagotuj 1 litr wody, a następnie wrzuć marchew, pietruszkę, selera, ziemniaka, pora cebulę i kapustę.
    4. Po 10 minutach dodaj cukinię i pomidory.
    5. Po kolejnych 5 minutach dosyp natkę pietruszki i bazylię, po czym zestaw zupę z ognia, dodaj oliwę.
    6. Makaron ugotuj osobno.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.