Kanapka z jajkiem + bawarka
Autor: Urszula Bieniek
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Bawarka | 1 | szklanka |
Jajko na twardo | 1 | szt |
Ogórek zielony | 0,5 | szt |
Chleb kołodziej pełnoziarnisty - kromka | 1 | szt |
Margaryna | 1 | łyżka |
Szczypiorek | 1 | łyżeczka |
Opis
Jak dziecko nie lubi past, możesz jajko pokroić. Możesz dodać inne warzywa.
Dla dzieci do 3 roku życia pieczywo smarujemy masłem.
Przygotowanie
-
- Chleb posmaruj margaryną (młodszym dzieciom masłem).
- Dodaj pastę jajeczną (ugotowane na twardo jajko przeciśnięte przez praskę, podane ze szczypiorkiem)
- Posmaruj pieczywo pastą.
- Do rączki daj dziecku kawałek zielonego ogórka.
- Podawaj z kubkiem bawarki.