Jarzynki z łososiem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżeczka |
Seler - mały kawałek | 1 | szt |
Łosoś | 20 | g |
Marchew | 1 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Woda | 0,5 | szklanki |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)
Ilość wody podana jest na mały garnuszek.
Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g ryby= łyżeczka drobno pokrojonej ryby.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę w dwóch garnuszkach.
- Na wrzątek wrzuć łososia Gotuj 15 minut.
- Oczyść łososia z ości.
- W drugim garnku ugotuj pokrojone warzywa. Gotuj 15 minut.
- Do warzyw dodaj łososia, masło. Zmiksuj
- Gotowe.