Obiadek dynia z indykiem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dynia- kostka | 4 | łyżki |
Udziec z indyka | 20 | g |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżeczka |
Woda | 0,5 | szklanki |
Ziemniak | 1 | szt |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięsa.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę w dwóch garnkach.
- W międzyczasie pokrój warzywa i indyka.
- W pierwszym garnku ugotuj indyka
- Do drugiego garnka na wrzątek wrzuć dynię, ziemniaka oraz oliwę.
- Do warzyw dodaj indyka.