Naleśniki truskawkowo-bananowe
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Aromat waniliowy | 1 | |
Cukier puder | 1 | łyżeczka |
Jogurt śmietankowy Campina | 2 | łyżki |
Mąka pszenna pełnoziarnista ( typu Graham) | 3,5 | łyżki |
Mleko 3,2% | 1 | szklanka |
Truskawki | 150 | g |
Banan | 1 | szt |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
Jajka | 2 | szt |
Miód | 1 | łyżka |
Olej do smażenia | 1 | szt |
Sól | 1 |
Opis
Przygotowanie
-
- Wymieszaj jajka, mleko, łyżkę oliwy, mąkę, aromat waniliowy i cukier puder w misce Następnie zmiksuj mikserem.
- Zmiksuj banana, z truskawkami i miodem.
- Smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
- Na usmażone naleśniki nakładaj sos truskawkowy. Zwiń wedle uznania. Na wierzchu tez możesz polać sosem.