Gulasz z kaszą krakowską z buraczkami
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Cielęcina | 0,5 | kg |
Cukinia | 1 | szt |
Marchewka | 2 | szt |
Ziemniaki | 2 | szt |
Przyprawy (majeranek, pietruszka zielona) | 1 | łyżka |
Kasza krakowska | 1 | łyżka |
Cebula | 1 | szt |
Olej rzepakowy | 2 | łyżki |
Czosnek ząbek | 2 | szt |
Buraczki gotowane | 2 | łyżki |
Opis
Gulasz chochelka: 1 sztuka.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Mięso pokrój na mniejsze kawałki.
- W garnku lub brytfannie rozgrzej olej, podsmaż cebulę i czosnek.
- Następnie dodaj mięso i warzywa.
- Duś pod przykryciem aż mięso będzie miękkie i kruche oraz wszystkie warzywa miękkie.
- W razie potrzeby dolewaj wodę.
- Przypraw majerankiem.
- Kaszę ugotuj, podaj z gulaszem i buraczkami gotwanymi tartymi.