Kapustka młoda
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżeczka |
Kapusta biała młoda | 0,5 | szklanki |
Koperek suszony | 1 | łyżeczka |
Marchew | 1 | szt |
Woda | 0,5 | szklanki |
Ziemniak | 1 | szt |
Majeranek | 1 | łyżeczka |
Kminek mielony | 1 | łyżeczka |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- Na wrzątek wrzuć pokrojone warzywa oraz przyprawy. Gotuj 15 minut.
- Dodaj masełko i rozgnieć warzywa widelcem. Jak dziecko nie radzi sobie z gryzieniem zmiksuj.