Ziemniaki ze szpinakiem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżeczka |
Szpinak- liść | 5 | szt |
Sok jabłkowy | 6 | łyżek |
Woda | 0,5 | szklanki |
Ziemniak | 2 | szt |
Żółtko | 1 | szt |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)
Ilość wody podana jest na mały garnuszek.
Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
Przygotowanie
-
- Ugotuj jajko na twardo.
- W drugim garnku zagotuj wodę.
- W międzyczasie obierz, pokrój i umyj ziemniaki.
- Na wrzątek wrzuć ziemniaki oraz szpinak . Gotuj 15 minut.
- Do ugotowanych ziemniaków dodaj pół żółtka, masło oraz sok jabłkowy.
- Zmiksuj. Smacznego.