Obiadek z mintajem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżka |
Brokuły- różyczka | 3 | szt |
Mintaj mrożony kostka | 0,5 | szt |
Jabłko | 1 | szt |
Marchewka | 1 | szt |
Pietruszka | 0,5 | szt |
Woda | 0,25 | szklanki |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę w dwóch garnuszkach.
- W międzyczasie obierz, umyj i pokrój w kostkę marchewkę, pietruszkę oraz jabłko.
- W pierwszym garnku ugotuj rybę. (Gotuj około 10-15 minut).
- W drugim garnku ugotuj marchewkę i pietruszkę. (Gotuj 10 minut).
- Po tym czasie dodaj brokuły oraz jabłko. (Gotuj 5 minut).
- Rybę dokładnie oczyść z ości.
- Wymieszaj rybę z warzywami. Dodaj masło. Dokładnie zmiksuj. Podlewaj obiadek wywarem z warzyw aż uzyskasz pożądaną konsystencję.