Naleśniki z sosem jabłkowo-bananowym
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Jogurt campina | 1 | szklanka |
Cukier puder | 1 | łyżeczka |
Mleko 3,2% | 1 | szklanka |
Banan | 2 | szt |
Cynamon | 1 | łyżeczka |
Jabłko | 2 | szt |
Cukier waniliowy | 1 | łyżeczka |
Jajka | 3 | szt |
Mąka pszenna | 4 | łyżki |
Olej | 1 | łyżka |
Olej do smażenia | 1 | szt |
Sól | 1 |
Opis
Wychodzi około 8 naleśników.
Przygotowanie
-
- Do garnka wlej mleko, dodaj jajka, łyżkę oleju, szczyptę soli, cynamon, 4 czubate łyżki mąki, cukier waniliowy oraz cukier puder Zmiksuj
- Na dobrze rozgrzanym oleju usmaż naleśniki Wychodzi około 8 naleśników
- Na sos: Zmiksuj jabłko i banana.
- Nałuż mus owocowy do naleśnika. Zwiń naleśnika zgodnie z preferencjami dziecka. Naleśnik zwinięty w rulonik łatwiej jest trzymać w rączce. Polej naleśnik jogurtem. Na wierzch posyp odrobiną cukru pudru. Na wierzchu możesz poukładać jeszcze owoce. Smacznego.