Ragout z indykiem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżka |
Seler - mały kawałek | 1 | szt |
Udziec z indyka | 40 | g |
Jogurt naturalny | 1 | łyżka |
Marchew | 1 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Pomidor | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Woda | 1 | szklanka |
Groszek zielony | 10 | szt |
Ryż | 50 | g |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- Na wrzątek wrzuć pokrojonego w kostkę indyka. Gotuj 15 minut.
- Następnie dodaj groszek pokrojonego w kostkę selera, pora, marchewkę, ryż oraz przyprawy. Gotuj 10 minut.
- Dodaj pokrojonego i bez skórki pomidora oraz masło. Gotuj 5 minut.
- Wszystko wyłóż do miseczki, warzywa rozdrobnij widelcem.
- Dodaj jogurt. Gotowe.