Faszerowane pomidory
Autor: Urszula Bieniek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Biały ser półtłusty | 1 | szt |
Dowolne zioła, najlepiej świeże (np. bazylia lub koperek | 1 | szt |
Pomidory (spore, jędrne i zdrowe – bez potrzeby wykrajania części) | 4 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Myjemy dokładnie pomidory, odcinamy ich wierzch „czapeczkę”, a ze środka wydrążamy miąższ.
- Łączymy go z serem oraz ziołami i wkładamy do pomidora.
- Wstawiamy do piekarnika na wysmarowanej masłem tacce lub w folii aluminiowej na ok. 15 minut.
- Pod koniec pieczenia przykrywamy „czapeczką”. Świetna kolacja z bagietką.